Att tänka på när du badrumsrenoverar

En badrumsrenovering behöver inte ta mer än några veckor men det är flera stora beslut som ska tas. Ett badrum har en livslängd på 25 år och med tanke på vad det kostar att helrenoverar ett badrum vill du inte byta ut inredningen eller väggbeklädnaden fler gånger om. Majoriteten av de stora besluten behöver tas innan hantverkarna börjar arbete, det är svårt att göra ändringar på duschplacering eller toalett efter jobbet har påbörjats. 

Hantverkarval

Var noggrann i ditt val av hantverkare. Först och främst vill du alltid ha referenser på tidigare arbeten. Kolla upp företaget hos Skatteverket och på Allabolag.se för att få en inblick i deras ekonomi och företagets hälsa. Slå på företagsnamnet eller VD: ns namn hos Allmänna Reklamationsnämnden så att de inte har några fall där. Just badrumsrenoveringar kräver flera intyg för att garantier och försäkringar ska gälla. Därför vill du inte välja första bästa företag. De ska ha våtrumscertifikat från en av de två branschorganisationerna GVK eller BKR.

Materialval

Att köpa material till badrummet kan låta dyrt. Blandare och handdukstorkar kostar flera tusen kronor och du oroar dig för budgeten. Men om du sätter det i perspektivet på hur länge de ska sitta där, kostar de väldigt lite utslaget över alla år de ska sitta där. En handdukstork håller kläder och handdukar torra och minskar fukten i utrymmet.

Om du har bestämt dig för att skaffa en handdukstork ska du i först välja ut de snyggaste och därefter kolla på prislappen. Detsamma kan du göra med dusch- och handfatsblandare och kommoder. Det är kostsamma produkter men köper du från kända och starka märken kommer de att hålla under hela badrummets livstid.