Gröna inredningsdetaljer

Det har aldrig varit så hett som nu med klimatsmart inredning. Vi återfinner trenden i det mesta faktiskt och det är bra, tycker vi. Allt vi kan göra nu för att påverka miljön behövs.Kolla gärna in på Greengosmart.se för att hitta smarta inredningsdetaljer för ditt hem och trädgård, de har riktigt fina produkter.

Inred med växter

Växter livar upp ett rum och gör att luften blir friskare. Dessutom är det något som du inte behöver köpa alltför mycket av. Ta skott av dina övriga blommor! Fynda krukor från second hand och lite jord så är det klart!Många blommor kan du ta sticklingar av för att få nya. Exempel på blommor du kan göra detta med är elefantöra, monstera och pelargoner. Knipsa av de utstickande skotten så nära stammen du kan och sätt dessa sedan i vatten.  Byt ut vattnet då och då och se till att rötter bildas innan du sätter dem i ny jord och kruka. Busenkelt!Placera ut blommor på hyllor, i fönster och på bord. Lek gärna med former och färger på både krukor och blommor för att variera din inredning. Tänk ut var du vill placera en blomma, vilken höjd och stil som bäst passar in där. Det är också snyggt att variera sig så att du inte har flera blommor på rad. På en hylla kan du exempelvis ha böcker, en blomma och en ljuslykta eller en lampa.Beroende på vilken stil du har i hemmet väljer du krukor därefter. Har du modernt och stilrent hemma väljer du rakare krukor i grått, granit eller vitt medan du som har retroinslag kanske du vill ha många terrakotta krukor.

Detaljer i naturmaterial

Försök välja lampskärmar och gardiner i fina naturmaterial. När det kommer till gardiner kan du också hitta mycket på second hand. Köp även begagnat tyg för att skapa nya kuddfodral som passar till dina valda färger i vardagsrummet. Att använda sig av naturmaterial skapar dynamik i rummet. Du kan med fördel kombinera rotting, keramik, linne och trädetaljer för att skapa ett hem som ger en mjuk och skön känsla. Det som också är fint med dessa material är att de bara blir snyggare med åren samt att de är tidlösa och håller länge. Läs gärna med om detta på denna sida.Lycka till med din gröna och sköna inredning!