Inredningstips för ett attefallshus

Att inreda ett attefallshus kan göras på många sätt och vis. Här tittar vi lite närmare på hur man kan tänka sig när man tacklar denna utmaning.

Attefallshus har blivit väldigt populära och det är många som köper dessa som färdiga byggsatser och sedan monterar ihop dem på tomten. Dessa finns i flera olika modeller för att alla ska kunna hitta något som passar ihop med just sitt hus och omgivning.

Sovplats i attefallshus

När det kommer just till sovplatsen i ett attefallshus har det visat sig vara väldigt effektivt att satsa på ett sovloft. Detta hjälper till att maximera ytan och betyder att man kan inkludera många andra aktiviteter i byggnaden. Att ett attefallshus får vara upp till 4 meter högt är väldigt tacksamt i just detta fall.

Kompakt köksinredning

För att kunna inkludera ett kök i ett attefallshus behöver man ofta vända blicken mot de något mer kompakta vitvarorna för att få utrymme över för allt annat också. Separat kyl och frys kan exempelvis vara en lyx man kan behöva hoppa över.

Multifunktionalitet av möbler

Möbler som kan fylla mer än en funktion är perfekta val för attefallshus. Sittplatser som inkluderar förvaring, skrivbord som kan fällas in mot väggen, soffor som kan vecklas ut till en extra säng och mycket annat kan vara till stor hjälp när man inreder små ytor.

Inreda på höjden

Att ta vara på mer väggyta är också något man bör se till att göra. Ju färre saker man har stående på golvet desto mer rymligt kommer rummet att kännas vara. Tittar man runt kan man hitta många alternativa lösningar som bygger mer på höjden och sparar in på värdefull golvyta.