Inredningstips för gästrummet

Ett gästrum kan vara det perfekta för ett rum som inte längre används. Barnens gamla sovrum får ofta denna behandling efter de flyttat ut. Nu har de och vilken annan gäst som helst en plats att sova när de kommer och hälsar på över en helg eller liknande. Men hur inreder man bäst gästrummet?

I grund och botten är gästrummet ett sovrum. Men det är värt att tänka lite i banorna att det är en liten etta. Det ska alltså kunna fungera som lite mer än bara ett sovrum. Att begränsa sig efter ytan är fortfarande viktigt och försöker man göra för mycket med rummet kan det snabbt börja kännas trångt. Och det är ju verkligen inte ett intryck man vill ge.

Sängen är det man vill börja med. När denna är på plats är det mycket lättare att uppskatta hur mycket mer man kan ställa in och fortfarande göra det lätt att röra sig kring rummet. En variant med två bäddar är rekommenderat. När gäster kommer med en partner har därför båda en plats att sova. Det behöver fortfarande inte bli speciellt dyrt. Billiga och bra exempel går bland annat att hitta hos Sängjätten.

Gästrummet behöver också en bra plats att förvara kläder. Man känner sig mycket mer som en riktig gäst när man inte behöver leva ur resväskan. En stilig garderob eller byrå passar därför perfekt att ställa in. Med bara en byrå kan det dock vara smart att ha några krokar att hänga upp både det enda och det andra som inte bör vikas ihop en längre tid för att hålla sig snygg. En spegel är också väldigt välkommet att ha i rummet.

Vid sängen bör man också ha en avställningsyta som ett litet nattduksbord. Alla har vi något vi vill kunna lägga ifrån oss och ha enkel åtkomst till på kväll och på morgonen. En liten trevlig och praktisk detalj man bör inkludera angränsande nattduksbordet är några lättillgängliga eluttag där gäster kan sätta sina prylar på laddning.