Klä dina väggar

En av de bästa sätten att uttrycka dig i inredning är vad du gör med väggarna. De visar om du är minimalistisk eller renässans, tillbakadragen eller kraftfull, färgälskare eller uppskattar lugnet av vitt och grått. Vad kan du göra på väggarna för att liva upp dem och hur ska du välja tapeter?

Dekorationer

Tavlor är så klart det första alternativet. Du kan köpa tavlor på loppis, beställa vackra tryck från nätet och rama in eller bygga egna ramar med allehanda material. Eller så kliver du utanför ramen och väljer något annat såsom dekorer. Du kan forma dina egna och bestämma storlek och motiv hos Sign Labs. Du hittar också skyltar i olika material där du kan uttrycka din kreativitet. Häng upp en träskylt vid entrén, en graverad LED-skylt i hallen eller en metallskylt med familjens namn i vardagsrummet. Även speglar och lamparmaturer blir fina dekorationer med extra funktioner är bara estetiskt tilltalande.

En annan spännande möjlighet är att dekorera med tyg. Under 90-talet var det vanligt med tygaffischer på artister och vi ser att liknande trender kommer tillbaka. Men istället för artister som Bob Marley och Nirvana är det makramé, drömfångare i spets och vackra tryckta sjalar som hamnar på väggen.

Tapeter

Men först behöver du välja tapet och färg på väggarna. Här är det desto svårare att ge konkreta råd eftersom så mycket bygger på ditt personliga tycke och smak. En sak att tänka på är din tapetserarerfarenhet. Tänker du tapetsera själv för första gången ska du undvika alltför stor mönsterpassning, både av väldigt små och stora mönster. Det är svårt att få till bra mönsterpassning när du samtidigt försöker lära dig hur man tapetserar.

Måla väggarna

Vill man göra det enkelt för sig så kan man måla väggarna i någon kulör. Fördelen med detta är att du enkelt kan måla om när och om du ledsnar på den färg du valt. Vill man ha något form av mönster så kan schabloner vara något du kan använda. Antingen så köper du färdiga schabloner i butik eller så skär du ut och fixar egna i något fräckt mönster. Möjligheterna är många när du väljer att måla med schabloner.