Design och heminredning – ett kul intresse

Välkommen till sidan för dig som är kreativ! Design och heminredning är ett intresse som många svenskar ägnar mycket tid åt. I Sverige gäller verkligen uttrycket mitt hem är min bort. Det är inte så konstigt att förstå varför eftersom vi ägnar mycket tid hemma och vill ha det trivsamt omkring oss.

Det är utan tvekan även en varierande hobby som kan vara mycket givande. Dessutom är det ett brett intresse som innefattar alltifrån design av prydnadsföremål till stora renoveringar i hemmet. Om du drömmer om ett väldesignat och snyggt hem bör du vässa dina kunskaper inom design och heminredning. Det kan ge dig kompetensen att inte bara designa ditt hem på egen hand och skapa ditt eget drömhus. Du kan kanske hjälpa andra i framtiden med.

Design brukar vanligen syfta på utformningen av föremål som du har i ditt hem. Alla dina föremål har utformats med ett specifikt mål i sikte. Det spelar ingen roll om det handlar om din spis, soffa eller TV – vid någon tidpunkt har en designer haft en idé om hur föremålet ska se ut och den har tillverkats. Det är den skapandeprocessen som är själva essensen i design – och om du har intresse för att skapa kommer du snart att lära dig hur det fungerar. Då kan du inte bara skaffa dig ett bättre omdöme för dina inköp utan du kan också lära dig att designa dina egna prylar för att sätta en personlig touch på ditt hem.

Heminredning är också design. Här är det dock framför allt förmågan att kunna kombinera olika saker och färger som står i fokus. Det gör att en heminredare behöver ha helhetsintrycket ständigt i åtanke för att kunna sätta en viss stil i ett hem och göra avvägningar vad som framhäver den stilen för bästa resultat.