Renovera mer miljövänligt

Idag så kanske vi tänker mer på miljön än vad vi gjort tidigare, vilket är väldigt positivt. Att renovera mer miljövänligt, är det möjligt? Ja, det vill vi påstå och det gäller att vi tänker oss för och försöka att mer hållbart renovera våra hem och bostäder.Många gånger så kan en renovering både vara kostsam både för vår ekonomi och för vår miljö. Men om vi tänker efter före så kan man renovera mer miljövänligt. Det finns mycket bra information på nätet som vi kan ta del av för att lära oss mer om hållbart byggande.

Använd det som går att återanvända

Det kan vara ett gammalt golv som ska rivas ut som kan använda i något annat om det inte räcker med att slipa upp ett gammalt trägolv och måla om eller lacka på. De gamla köksstommarna kanske kan bli bra förvaringsutrymme i källaren eller garaget.

Svanenmärkta produkter

När du knallar iväg till din bygghandel så finns det även Svanenmärkta produkter även där. Köp det som enligt märkning är bra miljöval då du väljer färger, spackel, lim och annat som du behöver för din renovering. Det finns mycket som kan fungera lika bra och miljövänligt.

Planera och tänk långsiktigt

En bra renovering kräver planering och ju bättre du planerar desto mer miljövänlig kan di  renovering bli. Var noga med att dokumentera vad som ska handlas för renoveringen och att det ska vara bra för miljön. När du väljer material för din renovering så kan du tänka på att det ska vara material som ska hålla länge.