Förnya köket

Köket är kanske inte rummet vi spenderar mest tid i, men det är fortfarande det viktigaste rummet för många att hålla fräscht och fint. Och även om man är duktig på att städa köket kommer det förr eller senare behövas bytas ut en och annan del för att man ska känna sig nöjd. 

Nytt kakel

Kaklet i köket är något många lägger stor vikt vid. Rengöringen av detta är mycket viktigt då både kaklet och fogarna utsätts för en hel del matos. Har kaklet missfärgats, skadats eller bara blivit omodernt kan det vara skönt att få byta ut det. Men nästan oavsett vilken stil man väljer finns det något som passar perfekt. Har man dock planerat att ändra andra delar av köket kan det vara bra att göra dessa först och sedan välja det kakel som passar bäst.

Nya skåpluckor och lådor

Det som täcker den största delen av ett kök är oftast skåpen och lådorna. De precis som kaklet behöver regelbunden rengöring för att hållas fräsch och snygg, men kan också slitas ned eller helt enkelt falla ur modet. Ett sätt att fixa detta är så klart att måla om dem med en passande färg eller så byter man ut dem helt och hållet.Ett helbyte kan kan kosta allt från några tusenlappar till flera tiotusentals kronor beroende på vilken prisklass man vill ha. Vid byte får man ju tänka på om stommen och alla hyllor behöver målas om också. Att även byta ut dessa betyder ju att mer mer eller mindre måste riva ut köket.

Småfix

Ibland kan man faktiskt göra mycket med bara små projekt och utbyten. Detta kan vara allt från att sätta in en ny kökslampa till att sätta upp en snygg tallrikshylla. Mer om dessa och många andra tips kan man hitta här.