Är det dags att flytta?

Ska du flytta hemifrån och äntligen få ett eget hem? Eller så är det kanske dags att flytta ihop med ditt livs stora kärlek. Oavsett så är det tusen och åter tusen saker du måste tänka på och ha koll på. Många listor blir det.

Innan du börjar packa ner allt

En flytt det perfekta tillfället att rensa bland dina ägodelar. Det är onödigt att släpa med sig saker man inte behöver. Att rensa betyder inte samma sak som att slänga – det finns mängder av magasin i olika storlekar idag. Eller så kanske det finns någon som är i större behov av den där jeansjackan från 2002 som du aldrig använt sen dess?

Men det är mer än bara att packa

Du får inte glömma att adressändra till exempel. Det kan ta några dagar innan ändringen går igenom, så var ute i god tid. Och när du ändå är inne på Skatteverkets hemsida så kan du passa på att ändra din folkbokföring också. Se över dina försäkringar, skaffa ett elavtal och finns det bredband i nya lyan?

Flyttfirma eller starka vänner?

Det kan vara skönt att använda en professionell firma för själva flytten. Vissa firmor har paketlösningar så slipper du dessutom den tråkiga flyttstädningen! Känns det lockande?