Bra kläder för dig som fiskar mycket

Det finns en del saker att tänka på när du väljer kläder för att fiska mycket. Tänk på att skaffa de plag som är sköna men också praktiska.

Här är några tips på bra kläder:

Olika typer av kläder

Det är viktigt att ha kläder som håller vattnet ute när du fiskar, så att du inte blir blöt och kall. Regnkläder eller vattentäta overaller är bra val. Dessutom kan det vara bra att ha flera lager kläder på sig, så att du kan ta av eller på lager efter behov. Det håller kroppstemperaturen jämn och du slipper frysa eller svettas för mycket.

Funktionskläder är kläder som andas och transporterar bort svett från kroppen. Det är bra att ha dessa kläder närmast huden, så att du håller dig torr och sval under fisketuren.

Bra skor är även det ett måste när man fiskar, så att man har bra grepp och stöd för fötterna. Gummistövlar eller fiskarskor med bra grepp är bra val. Om du fiskar i ett område med myggor, bin eller andra irriterande insekter kan det vara bra att ha skyddande kläder, som långärmade tröjor och byxor.

Kläderna ska vara bekväma att bära och att man kan röra sig fri och obehindrat i dem. Välj kläder som är lätta att tvätta. Allt går att handla online så lägg din beställning redan idag.