Råd för när du renoverar köket

Köksrenoveringar har en tendens att bli ganska stora. Och medan det absolut kan vara klokt att slå på stort när köket ändå ska renoveras, betyder det inte att en förnyelse av köket måste kosta skjortan. Här har vi samlat ett antal tips om köksrenoveringar, både stora och små.

Nya köksluckor gör mycket

Om köket inte är speciellt gammalt eller börjat uppvisa några egentliga brister, kan det vara fallet att du bara vill ha ett nytt yttre. Detta är något du då kan fixa bara genom att förändra köksluckorna. Antingen byta ut dem mot nya eller kanske bara lacka eller måla om dem i en ny färg. Ett bra tips kan vara att hyra utrustning för att sparymåla dina köksluckor. Det blir ett så mycket bättre resultat än att måla luckorna med pensel. Plus att det går mycket snabbare.

Byta gammalt kakel

En annan renovering i samma ande är att byta ut gammalt kakel. Trender i design kommer och går allt eftersom. Och det är nog många som idag skulle vilja byta ut sitt kakel bara för att trenden är förbi och de ser nu kanske gammaldags ut eller bara inte länge passar in med andra designval. Du kan många gånger göra detta själv om du är lite händig och vet de rätta stegen. Men att ta hjälp från ett proffs kommer alltid komma med många fördelar.

Skaffa mer bänkyta

Ett problem som många kämpar med är just bristen av bänkyta i köket. Detta blir speciellt uppenbart när mer än en person arbetar samtidigt i köket. Utrymmet kommer självfallet alltid vara den avgörande faktorn i huruvida det är möjligt att få mer bänkyta. Men köksön är faktiskt något många kan få plats med. Speciellt en modell som står på hjul och kan ställas upp emot väggen när den inte används. Du kan till och med bygga din egen. Köp hem det virke du behövser och börja snickra.

Vid byte av vitvaror

En annan sorts renovering som kan bli aktuell i köket är bytet av olika vitvaror. Och om du planerar detta är det av yttersta vikt att du är jättenoga med alla mått. Annars kan du lätt behöva lämna tillbaka den igen eller göra strukturella förändringar på köksstommen. Tänk igenom vilka behov du har och vilka vitvaror som passar bäst i ditt kök. Spis med induktionshäll kanske ligger högt på önskelistan. Kyl och frys kanske ska vara två separata delar så du får frövaringsytan du behövser för det du handlar.