Så skapar du en hållbar inredning

Det finns en hel del tips och tricks när det kommer till att skapa en hållbar inredning i ditt hem. Utgå alltid vad som är viktigaste för dig i ditt hem och vad du eventuellt vill förändra. Försök att tänka förbi rådande trender och fokusera på känsla och funktion.

Fundera på inköp du ofta gör och om de kan ersättas av mer hållbara alternativ. Försök i möjligaste mån att välja med omsorg och hitta bra och hållbara produkter. På en sajt med tydlig hållbarhetsprofil kan du hitta något som passar ditt hem. Tänk även på hållbarhet när du ska köpa presenter till andra.

Se ditt hem med nya ögon

Ta en ordentligt titt på det du redan har i ditt hem, vi har oftast mer än vi tror. Finns det möbler som kan få ett nytt liv och utseende genom att målas om? Hos allt om målning hittar du bra råd. Oftast är det små detaljer som kan göra att helheten upplevs annorlunda.

Inred med hållbara växter

Nästa hållbara tips är att inreda med växter. Du behöver inte köpa nya plantor utan ta sticklingar och skott från växter du redan har och be vänner och bekanta att dela med sig. På loppisar brukar det finnas fina krukor och ytterfoder att fynda vilket också blir ett klimatsmart val för hemmet.