Tips för en mer intressant inredning

Ingen vill ju ha en tråkig inredning hemma. Men det är inte alla gånger så enkelt att säga var problemet sitter eller vad som kan göras för att ställa detta till rätta. Men här har vi samlat några tips som åtminstone kan hjälpa dig på traven mot en mer intressant inredning därhemma.

Inkludera mer än en inredningsstil

Att dra inspiration från en inredningsstil kan ofta göra mycket för ett rum. Men det finns inget som säger att du måste stanna just vid en stil. Att blanda två olika stilar kan vara ett fantastiskt sätt att skapa något lite mer unikt.Tänker du dock testa detta är det rekommenderat att du inte försöker ge båda stilarna lika stort utrymme i inredning. Låt den ena stilen utgöra majoriteten av inredningen medan den andra fyller i tomrummen. En fördelning kring 80/20 skapar ofta en bra balans.

Punktbelys dina mest intressanta objekt

Punktbelysning är ett väldigt effektivt sätt att lyfta fram saker och ting i inredningen. Våra ögon dras snabbt till saker som är punktbelysta och kan på så sätt ta upp mer upplevd plats i rummet. Punktbelysning kräver specifika armaturer som verkligen fokuserar ljuset. En spotlight är ofta ett mycket bra val och du kan välja mellan många olika stilar och utformningar.Medan du kan göra detta för mer än ett objekt i rummet bör du vara försiktig med att inte använda denna metod allt för mycket. Försöker du lyfta fram för mycket finns det risk att inget står ut från mängden.