Vad behövs planeras inför ett kalas

Det finns alltid tillfälle att fira! Dagar som bör firas ordentligt kan vara exempelvis studenten, examen, dop och födelsedagar. Men att planera ett kalas är lättare sagt än gjort. Har du ofta kalas så är du kanske lite mer rutinerad än gemene man. Men här kommer vi att gå igenom det viktigaste att tänka på inför varje kalas.

Tre viktiga saker inför ett kalas

Först och främst – maten. Om du ska bjuda på mat så gör något som är lätt att laga i stora mängder. Mat som kan förberedas dagen innan är perfekt, såsom gratänger av olika slag. Så att du kan spendera minimalt med tid i köket – och mer med dina gäster. Olika sorters buffémat är också tacksamt eftersom gästerna själv kan plocka vad de tycker om.

Sittplatser är självklart också viktigt. Finns det plats för alla vid samma bord, eller behöver barnen få ett eget bord lite längre bort? Har du för lite stolar så kan du alltid be någon ta med extra klappstolar. Finns det hjärterum så finns det stjärterum

Bland det viktigaste är dock ballonger. Det blir inget riktigt firande utan riktigt snygga ballonger. Om någon fyller år så kan man ha sifferballonger, vilket också kan bli en riktig snygg rekvisita för foton. Behöver du ballonger så handla här.